Madrid ho té molt fàcil per assegurar la unitat d’Espanya

Fins ara, la reacció de Madrid a la manifestació independentista de la diada sembla dissenyada per els més radicals dels independentistes catalans: amenaces amb les lleis i la constitució, falta de respecte, qualsevol cosa menys escoltar.

Suposem que per un moment la seva reacció fos aquesta:
1. Reconèixer l’espoli patit per Catalunya, el País Valencià i les Illes i proposar una modificació del sistema fiscal donant la clau de la caixa a cada una de les autonomies històriques assegurant un màxim dèficit fiscal del 4% (com a Alemanya)
2. Reconèixer la llengua Catalana com a llengua pròpia i prioritària a Catalunya. Assegurant la immersió lingüística del Català a Catalunya i el reconeixement del Català com a llengua oficial a Europa.
3.  Permetre les seleccions catalanes.
4. Concretar un acord d’estat per modificar la constitució recollint aquests punts i reconeixent com a nacions les comunitats històriques de la península.

Amb aquests 4 punts sobra la taula, em sembla molt que els independentistes catalans perdríem l’estreta majoria de la que disposem per lluitar per un estat propi. Afortunadament, la supèrbia espanyola fa molt difícil un encaix de Catalunya d’aquest tipus a Espanya i ens dóna via lliure per lluitar perquè Catalunya sigui un nou estat d’Europa.

Un pensament sobre “Madrid ho té molt fàcil per assegurar la unitat d’Espanya

  1. Parles per inteligents, oblides que parles amb el poder del estat espanyol, tot lo que fan ho fan al reves, el president del gobierno no te collons ni de obrir la boca, penossa la imatge que estan donant a la resta del mon, aixo si que agreuja la crisis. No tenen lideratge ni raons, son uns pallasos. Cada dia amenacen mes, que recordin quantes colonies ja van perdre, una de les ultimes CUBA on tambe oneja la ESTELADA, segueixent amb els mateixos errors. ENS FAN MS FORTS i ENS DONEN MES RAONS!
    @josepdlt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s