Depenem dels mercats degut a l’article 104.

Diaris, ràdios i televisions ens expliquen cada dia que cal recuperar la confiança dels mercats. Que és el més important. I que per fer-ho cal RETALLAR. Cal retallar-ho tot: la sanitat, l’educació, les pensions, els sous,… TOT.

Saps que la causa de les retallades és l’article 104 del tractat de Maastricht (o el 123 del tractat de Lisboa)?

Aquest article diu que el BCE (banc central europeu) i els bancs centrals nacionals NO podran finançar els estats, i que per tant aquests s’hauran de finançar demanant préstecs als inversors privats.

Degut a l’article 104, per facilitar el finançament dels països i els seus dèficits, el BCE presta diners als bancs privats a un interès de l’1% i aquests presten diners als estats al tipus d’interès que marquen els mercats (cap el 7% a Espanya).

Aquest fet va costar l’any 2010 23.200M€ o el què és el mateix: 500€ per espanyol i any.

L’ÚNIC QUE CAL RETALLAR ÉS L’ARTICLE 104.

si en vols saber més:

El text de l’article 104:
Artículo 104

1. Queda prohibida la autorización de descubiertos o la concesión de cualquier otro tipo de créditos por el Banco Central Europeo y por los bancos centrales de los Estados miembros, denominados en lo sucesivo “bancos centrales nacionales”, en favor de instituciones u organismos comunitarios, Gobiernos centrales, autoridades regionales o locales, u otras autoridades públicas, organismos de Derecho público o empresas públicas de los Estados miembros, así como la adquisición directa a los mismos de instrumentos de deuda por el BCE o los bancos centrales nacionales.

Pots trobar el tractat complet a:
TRATADO DE LA UNIÓN EUROPEA Diario Oficial n° C 191 de 29 de julio de 1992

Un altre article interessant:
por que derogar el art 104 del tratado de maastricht

4 pensaments sobre “Depenem dels mercats degut a l’article 104.

  1. És escandalós. En Juan Torres López (Diario Público. Universidad de Sevilla), sempre dóna molta canya amb aquesta qüestió.

  2. Vols que dir més coneixement d’un fet pot implicar la transformació d’aquest fet? No sé com recuperar l’optimisme. No sóc capaç de veure els límits d’aquest banquet salvatge. Ara només se m’acuden analogies oncològiques. És a dir, és possible que una força externa faci transformar el caràcter salvatge i insaciable del capital o més aviat serà una força interna?

    • El què és segur és que si no es denuncia una injustícia serà impossible d’acabar amb ella. M’agrada pensar que som el 99% i que tenim la força per a canviar la nostra societat. Només cal que ens despertem.
      (Però els dolents tenen la paella pel mànec i el què és més important: els mitjans de comunicació)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s