La manifestació invisible

Aquest dimecres a la tarda, cap a 10.000 persones es van manifestar pacíficament per el centre de Barcelona.
Cridaven en contra de les retallades en educació i sanitat, en contra de la classe política -que conserva tots els privilegis-, contra els bancs que han creat la crisi i no la pateixen, i tantes altres coses que ens haurien de fer sortir al carrer a tots cada dia.

La sorpresa, però, l’he tingut aquest matí quan he passat per el quiosc. La manifestació no havia existit. No ha sortit a cap portada de diari (ni tan sols en petit), La Vanguardia ha publicat només en una pàgina interior, en un racó a l’esquerra i a peu de pàgina (la part més invisible del diari) que els mossos havien impedit als manifestants accedir al parlament. L’Ara ha publicat només una ‘fotonotícia’, és a dir una fotografia amb un peu parlant de la manifestació.

Que 10.000 persones es manifestin per els carrers de Barcelona -No és notícia?!!!

Si haguessin trencat uns quants aparadors, -Haurien estat portada?

Em sembla, que el primer problema d’aquesta democràcia no són els polítics, tampoc ho és la regla (o fórmula) D’Hondt. El primer repte és aconseguir uns mitjans de comunicació verdaderament independents del poder polític i financer. Ens cal una societat ben informada si volem canviar les coses.

Una democràcia no en té prou separant el poder judicial, el legislatiu i l’executiu. El què cal són uns mitjans de comunicació i uns partits polítics verdaderament independents del poder financer.

Cal una verdadera separació de poders: cal separar el poder polític, del poder judicial, del poder financer, del poder dels mèdia.

Cal un sistema financer al servei de la societat, però ara tenim una societat controlada pel sistema financer.

Un pensament sobre “La manifestació invisible

  1. La separació de poders no es dóna en la nostra democràcia. I el quart poder (els mitjans de comunicació) forma part dels pilars del sistema. Totalment d’acord que hauria d’estar separat dels altres tres…però de moment sembla molt difícil, perquè reben diners de l’estat i de les grans empreses que els compren publicitat.
    Has llegit mai una mala notícia sobre el Corte Inglés? Doncs jo tampoc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s