Resposta a la carta oberta del President Mas

He rebut per correu electrònic la resposta a la meva carta oberta al President Mas. La carta està enviada des del servei d’atenció al ciutadà de Convergència Democràtica de Catalunya.

Benvolgut,

En primer lloc informar-lo de que en cap cas es va tractar d’un desallotjament de la Plaça, ni tampoc d’una acció contra les persones concentrades legítimament a Plaça Catalunya, concentració que respectem i en diversos sentits comprenem.

Es tractava d’una acció preventiva davant la imminent possible celebració d’un títol de Champions League per part del Barça, i amb el que tot això comporta, com desenes de milers de persones celebrant-t’ho i desgraciadament possibles incidents de matinada. L’acció consistia a retirar de Plaça Catalunya tots els possibles objectes contundents o perillosos que hi havia, com barres de ferro, pals o bombones de butà, així com procedir a la neteja de l’espai públic que ocupaven. Una vegada acabada l’acció, es va informar al col·lectiu concentrat que podrien tornar a ocupar la Plaça.

D’aquesta manera es va informar a primera hora als concentrats, tot i la dificultat per trobar-ne interlocutors. Prop de 200 dels 400 concentrats que hi havia en aquells moments, van entendre-ho perfectament i es van retirar per tal que els serveis municipals de neteja poguessin fer la seva acció. Lamentablement la resta no es va retirar, i van fer una crida a través de la xarxa 2.0 per evitar un desallotjament que no era real.

Els centenars de persones que acudien per l’efecte crida, i desinformades de la finalitat de l’acció policial, són les que, en una sentada, impedeixen la sortida de la Plaça dels serveis de neteja, i fins i tot alguns exaltats en punxen les rodes i provoquen algun incident aïllat.

A partir d’aquí, i per tal de permetre als serveis de neteja fer la seva feina i abandonar la Plaça, es produeixen els lamentables fets que acaben amb diversos manifestants i Mossos d’Esquadra ferits, majoritàriament de poca consideració.

Sempre cal evitar, en la mesura del possible, situacions com la del passat divendres, i que lògicament lamentem. En tot cas considerem que l’acció va contribuir a evitar mals majors dissabte a la nit, en les celebracions per la victòria del Barça, i on tristament van tornar a produir-se incidents. Cal agrair en aquest tasca preventiva, la col·laboració del propi col·lectiu concentrat a la Plaça Catalunya, els quals dissabte van fer retirada dels objectes contundents que hi tornava a haver a la Plaça.

Com sempre després de qualsevol actuació policial, el Departament d’Interior procedirà a analitzar-la emetent un informe on detallarà quins aspectes es van fer de manera correcta i quins són millorables. Si se’n detecten d’aquests darrers, no ha d’haver cap problema a fer autocrítica per tal de millorar actuacions policials tan delicades com la portada a terme divendres passat.

Cordialment.
Convergència Democràtica de Catalunya.

enllaç a la carta

Un pensament sobre “Resposta a la carta oberta del President Mas

  1. Retroenllaç: Avui fa un any del desallotjament de la Plaça Catalunya. | el suro d'en miquel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s